Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Δημοκόποι και δημοψήφισμα

Μετά το απαράδεκτο αίτημα περί δημοψηφίσματος που ο Πρωθυπουργός και οι σύμβουλοι του πρόσφατα έθεσαν στο τραπέζι, γίνεται πέραν πάσης αμφιβολίας κατανοητό ότι ο απλός Έλληνας πολίτης έχει να αντιμετωπίσει, όχι απλά τους  Κυβερνώντες που δεν μπορούν εύκολα να λάβουν σοβαρές αποφάσεις, αλλά και  επικοινωνιολόγους-τεχνοκράτες, οι οποίοι προκειμένου να τον δέσουν χειροπόδαρα  δεν διστάζουν να παίξουν με στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Εν ολίγοις, ένα δημοψήφισμα ύστερα από 20 μήνες  τραγικής οικονομικής πολιτικής , θα βγάλει από τις πλάτες των Κυβερνώντων πολλές ευθύνες, μεταθέτοντάς τις στον απλό κόσμο, θα «ρετουσάρει» το αυταρχικό προφίλ των εντολοδόχων της τρόικας  και θα επιφέρει στην συνείδηση του κόσμου ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση με ψευτοδιλήμματα.
Όμως πως και για ποιο λόγο διενεργείται ένα δημοψήφισμα;
Το Σύνταγμα της Ελλάδος προβλέπει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.
Αν όμως ο Πρωθυπουργός σκέφτεται  σοβαρά να κάνει δημοψήφισμα με ερώτημα παραμονή ή έξοδο από το ευρώ μάλλον κάνει λάθος…σκέψεις καθώς ότι το Σύνταγμα δεν προβλέπει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για θέματα που αφορούν τα δημοσιονομικά συνεπώς παραμένει το ερώτημα ποιο θα μπορούσε να είναι το ερώτημα που θα ετίθετο στο δημοψήφισμα.
Μπροστά μας βρίσκεται μια κρίση από εκείνες που αλλάζουν την πορεία ενός Έθνους και δυστυχώς καμία  θεσμική, κοινωνική και πνευματική δύναμη, έχει την θέληση να αντιμετωπίσει τον πολιτικό μαρασμό, αν πλέον είναι ήδη πολύ αργά.
Ένα απατηλό και αντισυνταγματικό δημοψήφισμα το μόνο που θα καταφέρει είναι να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων τον λαό που πλέον έχει μειωμένες αντοχές στο να παίζει πολιτικά παιχνίδια. Το μοναδικό δημοψήφισμα που όπως έχει δείξει η ιστορία στη χώρα μας έχει αξία είναι οι εκλογές. Εκεί που ο λαός δεν έχει να απαντήσει ανάμεσα στο ναι και στο όχι αλλά διαλέγει πρόσωπα, πολιτικές, στόχους και αύριο.. Ένα δημοψήφισμα σήμερα θα μας έδειχνε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται μιας και ο λαός δεν θα έκανε εύκολα αυτό που καλείται να κάνει μια ολόκληρη κυβέρνηση, εξάλλου κανένας ενεργός πολίτης που βρέθηκε συνειδητά μπροστά στην κάλπη και ψήφισε δεν θέλει σήμερα να πάρει το βαρύ φορτίο από τις πλάτες της κυβέρνησης για το αβέβαιο αύριο ...
Η ιδέα και μόνο ενός δημοψηφίσματος σήμερα δεν αποτελεί παρά μια ακόμα φανφάρα των δημοκόπων και των λαοπλάνων που έχουν μοναδικό στόχο την εξαπάτηση και την παραπλάνηση του λαού.   "Ημ.ΑΙΓ." 08/06/2011
Δεν υπάρχουν σχόλια: