Σάββατο 14 Μαΐου 2011

«Ή εμείς ή αυτοί»…

Αυτό το Μάη να τον πεις κόκκινο ή καλύτερα μαύρο;
Γιατί είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτός ο Μάης μαύρισε τις ψυχές μας. Μας άφησε κενούς. Όσο και αν δεν το βλέπουμε ή καλύτερα κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε η μάχη ξεκίνησε. Ακόμα δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τους καλούς από τους κακούς, αλλά το πεδίο της μάχης υπάρχει ήδη. Είναι το κέντρο της Αθήνας που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου των αντιδράσεων και ακολουθεί όλη η Ελλάδα. Στο κέντρο της πρωτεύουσας λοιπόν βγαίνει να διαδηλώσει ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο κάθε πολίτης που ζει με την αβεβαιότητα του αύριο. Στο κέντρο της ίδιας πόλης βγαίνει να διαδηλώσει και ο φίλος και ο γείτονας και ο κάθε πολίτης που ζει στο κέντρο και φοβάται πλέον για τη ζωή του μετά την άδικη δολοφονία του 44χρονου (δυστυχώς η αριστερή διανόηση, που επέβαλλε στο σύστημα συγκεκριμένες συμπεριφορές, κατέστησε επώνυμο μάρτυρα τον Γρηγορόπουλο και ανώνυμο τον Μανώλη Καντάρη). 
Σύνθημα αυτών των κατοίκων ήταν χθες το: « Ή εμείς ή αυτοί» την ίδια ώρα που αυτοί οι ίδιοι παραδέχονται ότι μοναδικοί προστάτες τους και συμπαραστάτες τους είναι τα παιδιά της Χρυσής Αυγής. Που την ίδια ώρα τα παιδιά της Χρυσής Αυγής σε πορεία χτυπούσαν όποιον αλλοδαπό βρέθηκε στο δρόμο τους.  Στο κέντρο της ίδιας πάντα πόλης προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη μέσα από την αταξία, η αστυνομία, που χάνει τη ψυχραιμία της και τους βλέπει όλους εχθρούς και χτυπάει και τραυματίζει και χάνει το δίκιο της… Εκεί δίπλα στην ίδια πόλη, ένας 20χρονος αλλοδαπός χάνει τη ζωή του σε ένα τυφλό και γιατί όχι φασιστικό χτύπημα μόνο και μόνο γιατί ήταν αλλοδαπός…
Η Ελλάδα σήμερα είναι ένα καζάνι που βράζει για ένα και μόνο λόγο, γιατί  βράζουν οι ανθρώπινες ψυχές. Βλέπουν ιδανικά, ελευθερίες, κεκτημένα αλλά και αναφαίρετα δικαιώματα όπως η ανθρώπινη ζωή, να χάνονται. Και αν μέχρι τώρα βλέπουμε μόνο την Αθήνα, αντιδράσεις υπάρχουν και άλλού και είναι θέμα χρόνου να πάρουν τεράστιες διαστάσεις  . Η Ελλάδα  πλέον έχει πρόβλημα, τεράστιο πρόβλημα, που συνεχώς διογκώνεται. Πλέον μπορούμε να ψάχνουμε τους υπαίτιους που  δυστυχώς υπάρχουν. Είναι το πολιτικό μας σύστημα, που αποδυνάμωσε κάθε θεσμό, που έχει παραδοθεί και που δεν δίνει ελπίδα στους πολίτες του. Είναι το σύστημα που χώρισε το κέντρο σε ακροδεξιούς και ακροαριστερούς να παλεύουν για το δίκιο και να μην αντιλαμβάνονται πως ζητούν το ίδιο.
Σε μια Ελλάδα που έπαψε να εμπνέει και που η μοναδική έμπνευση είναι η καταστροφή, η καλύτερα η αυτοκαταστροφή της!!!


"Hμ.ΑΙΓ'' 13/05/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: