Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Πόσο κοστολογείται σήμερα η ανθρώπινη ζωή;

  Πόσο «κλισέ» μπορεί να ακούγεται στις μέρες μας το ερώτημα για το πόσο αξίζει μια ανθρώπινη ζωή. Και όμως τα ξημερώματα της Τρίτης  στο κέντρο της Αθήνας, μια ανθρώπινη ζωή στοίχιζε όσο μια …βιντεοκάμερα. Μια βιντεοκάμερα που θα κατέγραφε ευτυχισμένες στιγμές  και έγινε η αφορμή για να χαθεί ένας άνθρωπος. Τρεις άνδρες επιτέθηκαν στον άτυχο 44χρονο  στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου και  τον μαχαίρωσαν, τουλάχιστον τρεις φορές, για να του αρπάξουν τη βιντεοκάμερα.
Ο 44χρονος άνδρας πήγαινε στο αυτοκίνητό του για να μεταφέρει την επίτοκο γυναίκα του στο μαιευτήριο. Όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας. Στην καρδιά της Ελλάδας , στο ένδοξο κατά το παρελθόν κέντρο της Αθήνας που σήμερα κάθε άλλο παρά ένδοξο παραμένει. Που τίποτα δεν θυμίζει ότι  το κέντρο κάποτε ήταν το σημείο αναφοράς της Αθήνας. Στο κέντρο της πόλης που γεννήθηκε ο πολιτισμός, με θέα στην Ακρόπολη ανθίζει σήμερα η τρομοκρατία. Στο κέντρο της Αθήνας που αποτελεί κοινό μυστικό πως κανένας πολίτης δεν μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια. Το  κέντρο της Αθήνας είναι πλέον σημείο αναφοράς για τους λαθρομετανάστες. Δυστυχώς όμως όλα αυτά δεν τα συναντάμε μόνο στο κέντρο της Αθήνας τώρα πια. Γκετοποιημένες περιοχές υπάρχουν πλέον σε πολλές ακόμα πόλεις. Φωνάζουν οι πολίτες της Πάτρας, όπως φώναζαν κάποτε και της Αθήνας.. Αλλά ποιος τους ακούει;
Ζούμε σε μια χώρα παραδομένη, τίποτα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.. Καθημερινά χάνουμε συνανθρώπους μας από κλέφτες που πολύ εύκολα εξελίσσονται σε δολοφόνους. Κανένας νόμος δεν τους συγκρατεί, καμιά τιμωρία δεν τους αποτρέπει. Τίποτα δεν σταματά αυτό το «οργανωμένο» πλέον έγκλημα ενάντια στην ελευθερία μας και τη ζωή μας.
Σε αυτή τη χώρα που σήμερα  δεν μπορεί να χαρεί για μια γέννηση γιατί πενθεί ένα θάνατο …


Δεν υπάρχουν σχόλια: