Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Σεναριοφράφος ή ηθοποιός;

Το δίλημμα είναι απλό σεναριογράφος ή ηθοποιός; Τι από τα δύο θέλεις να είσαι ;
Βέβαια έτσι όπως είναι διατυπωμένη η ερώτηση θα σκεφτεί κανείς ότι η απάντηση είναι ανούσια γιατί σιγά την απορία, σεναριογράφος ή ηθοποιός; Γίνε ό,τι σου αρέσει περισσότερο, διάλεξε το καλύτερο για σένα, αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο ..
Όταν όμως η απορία σεναριογράφος ή ηθοποιός έχει να κάνει με την ταινία της ζωής μας τότε η απάντηση είναι πολύ σημαντική.
Η ταινία της ζωή μας απαιτεί από μας να ανταποκριθούμε σε διαφορετικές περιστάσεις είτε ως σεναριογράφοι είτε ως ηθοποιοί.
Ένας όμως θα είναι ο ρόλος μας.. Ή θα διαλέξουμε το σεναριογράφο ή τον ηθοποιό. Διαφορετικές αρμοδιότητες όμως σε κάθε περίπτωση.
Σεναριογράφος είναι αυτός που αποφασίζει για το μέλλον, διαμορφώνει την πλοκή, αποφασίζει για όλες τις καταστάσεις και έχει γνώση κάθε πτυχής του έργου.
Ο ηθοποιός παίζει ρόλους, υπακούει στο σενάριο..το ακολουθεί και όσο καλός και αν είναι στο ρόλο του, όσο και αν έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στο ρόλο που παίζει πάντα θα είναι υποταγμένος σε ένα σενάριο που δεν έχει γράψει ο ίδιος.
Το τι θα αποφασίσει ο καθένας να είναι έχει να κάνει με το τι θέλει και με το τι αντέχει να είναι. Αν αντέχει παλεύει για να διαμορφώνει τη ζωή του, αν θέλει να κάνει επιλογές και να φτιάχνει το μέλλον του, αν αυτό που θέλει είναι να είναι μέσα στα πράγματα τότε μπορεί να είναι ο σεναριογράφος.
Αν όμως δεν θέλει να κάνει τίποτα από όλα αυτά υπάρχει και ο ρόλος του ηθοποιού, που δεν κάνει τίποτα άλλο από το  να ερμηνεύει σε όσα οι άλλοι έχουν σχεδιάσει για αυτόν. Ο ηθοποιός σε αυτή, όπως και σε όλες τις άλλες ταινίες όσο και αν ταυτιστεί με το ρόλο του πάντα παραμένει ηθοποιός χωρίς βούληση για την εξέλιξη του σεναρίου και του ρόλου που υποδύεται ένας απλός ηθοποιός.
Αλλά αυτή είναι η ζωή, μια ταινία, με αρχή, μέση και τέλος με μια πλοκή που κανείς μας δεν ξέρει.. Υπάρχουν άνθρωποι όμως που θέλουν και μπορούν να ταράξουν τα νερά. Που δεν μένουν στον πρωταγωνιστικό ρόλο όσο φανταχτερός και αν είναι,οι άνθρωποι που μπορεί να είναι πίσω από τις κάμερες αλλά είναι αυτοί που διαμορφώνουν την πλοκή.
Όλα είναι θέμα αποφάσεων, ο καθέναςκάνει την επιλογή του.
Εγώ σας αφήνω για την ώρα, έχω πάρει τη δική μου απόφαση.. και έχω αφήσει ένα σενάριο στη μέση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: